Glad in zomer… in de winter starten met waxen!

Hoewel vandaag de zon een beetje zwak door de wolken schijnt, is dit toch een veel beter zicht dan de weken van regen die we de afgelopen periode hebben gehad. 

Dat zonnetje deed me meteen denken aan de komende zomervakantie ook al lijkt dit nu nog heel ver weg. 

Nee  de reden hiervoor is dat in mijn ervaring in de zomertijd veel mensen zich dan pas bewust worden van het feit dat waxen ervoor zorgt dat de haartjes langer weg kunnen blijven en dat ze dan misschien geen vervelende scheermesjes mee hoeven te nemen op vakantie. 

Alleen, doordat ze pas midden in de zomer het besef krijgen om te gaan waxen, zijn ze eigenlijk te laat om echt te genieten van langere haarvrije periodes. Daarnaast weten ze vaak ook niet hoe hun huid reageert op het waxen als ze voor de allereerste keer komen. 

Persoonlijk weiger ik mannen te waxen op hun borst en buik als ze dit nog nooit eerder hebben gedaan en ook nog eens de volgende dag in het vliegtuig stappen. Ik heb het in het verleden toch te vaak meegemaakt dat ik vanaf een vliegveld gebeld werd door een wanhopige  klant met huiduitslag en hoe hij dit moest behandelen om t zo snel mogelijk weer weg te hebben, want ja… de volgende dag stond er strand zonder shirt gepland. 

Juist nu in de koude wintermaanden adviseer ik om te starten met waxen, om de haartjes weer tot rust te brengen en regelmatiger te laten groeien zodat je klanten in de zomer een langer glad resultaat (en wellicht ook al minder haargroei) kunnen ervaren. Ook kunnen de mannen op deze manier ervaren hoe hun huid precies reageert. Ze zullen ook merken dat de huidirritatie afneemt naarmate ze vaker en regelmatiger komen om te waxen omdat de huid er simpelweg meer gewend aan raakt. 

Een ander voordeel van nu al starten met promoten op waxen is dat je je mensen een beetje kunt heropvoeden als het om ontharen gaat. Vaak denken dames bijvoorbeeld dat ze 2 dagen na scheren al kunnen waxen omdat ze de haren of stoppels al voelen. Het gevaar hierin is dat als ze pas in de zomer voor hun eerste wax willen komen, dat ze dan ook met te korte haartjes komen waardoor jullie allebei niet tevreden zijn over het resultaat. 

Je kunt je mensen ook beter inlichten over hoe ze hun huid moeten verzorgen om een nog beter resultaat te krijgen van het waxen. Door nu al te starten met promoten op waxen, heb je de tijd in een aantal behandelingen om je klanten beter voor te bereiden op hun zomer-gladheid.