Wat Is De Beste Touw Voor Epileren Met Touw

Hoi,

Enige tijd geleden kreeg ik de vraag wat de beste touw is voor als je gaat Epileren Met Touw? In onderstaande video geef ik uitgebreid antwoord op de vraag, en daaronder werk ik het antwoord nog hier en daar voor de volledigheid uit.

Aan het einde van de video geef ik nog SUPERTip voor als je gaat Epileren Met Touw.

Katoen of Polyester Werken Het Beste

Om maar meteen antwoord op de vraag te geven: Ik vind werken met een katoenen of polyester draad het fijnst.

Ik doe Epileren met Touw sinds 2006 en in al die jaren van proberen, vooral in het begin, is een katoenen of polyester draad toch het beste.

Soorten Draad Waarmee Je Kunt Epileren Met Touw

Er zijn verschillende varianten van draad waar je mee kunt epileren, bijvoorbeeld:

  1. Katoen
  2. Polyester
  3. Nylon
  4. Viscose

Nylon en Viscose garen zijn wat moeilijker aan te komen. Ook vind ik het minder fijn om mee te werken.

Ik gebruik Nylon en Viscose bewust niet omdat het met name scherpe draadjes om mee te epileren zijn. Wat je daar dan sneller mee krijgt is dat als je het draadje wat strakker en dieper op de huid duwt je sneller wondjes krijgt. Je kunt paarse plekjes krijgen, of stukjes vel die meegetrokken worden. Dat is het laatste wat je wilt omdat Epileren met Touw meestal in het gezicht wordt gedaan. Dus je wilt geen paarse plekjes op de wenkbrauwen, je wilt geen wondjes op de wenkbrauwen. Ook niet op de bovenlip. Je wilt geen blauwe plekken veroorzaken.

Waarom Heeft Een Katoenen of Polyester Draad Mijn Voorkeur?

Katoen is wat natuurlijker is wat zachter.

Vooral bij klanten die voor de eerste keer komen is gebruiken van een katoenen draad bij epileren met touw aan te bevelen. Want  Epileren met Touw is sowieso wat pijnlijker en bij gebruik van een katoenen draad geeft gevoel dat het net wat aardiger is, net wat minder scherp

Katoen heeft als nadeel dat het wat sneller bolletjes krijgt en daardoor breekt het wat sneller af ten opzichte van polyester.

Gebruik Polyester draad omdat het sterker is.

Als je in je salon werkt wil je wat langer door kunnen epileren en dan zou ik dus sneller voor een Polyester draad gaan. Polyester is wat sterker en je kunt er ook heel goed mee ontharen. Het is ook een wat dunner en gladder draadje. Mijn voorkeur heeft dan weer Polyester machinegaren of extra sterk.

Ben Je Een Beginnende Specialist?

Ben je een beginnende specialist dan zou ik zeggen ga dan iets sneller voor het katoen. Want je bent zelf ook nog aan het wennen de garen kan een beetje snijden in je vinger, dan is katoen iets zachter.

Waar Haal Je De Draad Vandaan?

Waar je de draad vandaan haalt maakt eigenlijk niet uit. Koop je het bij de HEMA, koop je het merk Sorbo, koop je het op de markt, het maakt helemaal niet uit. Je komt er vanzelf achter welk draadje het best voor jou werkt.

Ik gebruik in de lessen afwisselend draadjes die bij de Albert Heijn haal of bij de HEMA.

Maakt De Kleur Van De Draad Nog Wat Uit?

De kleur van de draad maakt geen verschil. Ook niet als je bijvoorbeeld gelige draad gebruikt bij een blonde haarkleur met een blanke huid. Het maakt niks uit. Het is maar net wat jij leuk vindt. Wel wordt in het schoonheidsvak meestal wit gebruikt.

SuperTip Voor Bij Het Epileren Met Touw

Zorg ervoor dat je bij het epileren het draadje stevig genoeg in de huid duwt. Als jij de huid strak genoeg trekt of je vraagt de klant om de huid strak te trekken dan kun je met katoen of polyester nagenoeg geen wondjes maken.