Vraagje Over Type Hars

“Hallo Angela,

Welke type hars is het meest geschikt voor bij een man te gebruiken voor

1.       zijn rug en borst
2.       guyzilian (dus mannelijke brazilian)

Je hebt op de website brazilian wax korrels te koop. Zijn die hetzelfde als de brazilian wax in blik?

Verkoop je ook vinyl handschoenen ? rollen voor de behandel stoel/tafel ?

Ik heb in 2008 een opleiding brazilian wax bij jou gevolgd en heb sindsdien een kleine klantenkring van huis uit opgebouwd. Ik ben onlangs verhuisd naar Nederlands limburg en heb nu een salon die binnen twee weken opengaat. Mijn klanten (potentiele en bestaande) zijn vooral personen die brazilians / guyzilians( ga in mijn salon ook mannen behandelen) wensen en ik wil die dan met zo min mogelijk pijn uitvoeren. Ik begrijp dat techniek daar natuurlijk veel te maken mee heeft, echter een goede hars die niet plakt aan de huid en die haren korter dan 5mm kan verwijderen is ook belangrijk.

Bedankt voor je informatie,

Groetjes
D”

Hoi D,

Dank je voor je mail.

Voor het harsen van rug, borst en buik van een man zijn verschillende mogelijkheden. Ik zou in ieder geval geen roller of cassette gebruiken omdat dit al heel snel aan de huid en haren trekt en dus al bij het aanbrengen pijn doet. (de haarlengte mag echt niet te lang zijn!) Als de man hele dikke haren en veel bossen heeft zou ik de eerste keer voor de plaatsen waar het haar echt bossig is, gebruik maken van een filmhars. Dit is om de huid zo min mogelijk te irriteren (filmhars hecht niet aan de huid, alleen aan haren). In alle andere gevallen zou ik een cremehars (warme hars te verwijderen met strips) met een spatel gebruiken. De crème in de warme hars zorgt ervoor dat de huid zoveel mogelijk rustig blijft en de haartjes worden zo snel verwijderd. Let er wel op dat de meeste mannen de 1e keer (ook nog wel eens de 2e en 3e keer) best wat uitslag kunnen krijgen omdat hun huid nog niet gewend is aan het geweld van het harsen. Ik zou zelf kiezen voor de soft wax groene thee of de chamomille soft wax type 1.

Een Brazilian voor mannen kan alleen gedaan worden met de filmhars (dus hars waar jij ook de Brazilian bij vrouwen mee geleerd hebt te doen), hars die je aanbrengt met een houten spatel, verwijderen met de hand. Zonder strip. Hecht alleen aan haren, niet aan de huid. Hiermee is de behandeling qua pijn goed te doen en kun je ook geen huidbeschadigingen veroorzaken. Over het algemeen is de filmhars geschikt voor een heleboel lichaamsdelen. Hou er wel rekening mee dat je alleen haartjes korter dan 0,5cm kunt harsen wanneer deze heel zacht en donzig zijn. Stugge korte haartjes laten zich door geen enkele hars verwijderen.

Wij verkopen ook handschoenen Vinyl en de bankrollen, deels staat al online in de harswebshop onder het kopje “overig”). De handschoenen moeten nog toegevoegd worden. Die kun je anders ook bij de opmerkingen erbij zetten, dan nemen we wel contact op.

Succes,

Groetjes,

Angela
Harsdocente en Harsspecialiste

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *