Vlekken Na Het Harsen – Hoe Kan Dat?

Hoi,

Ik kreeg een vraag van iemand die op reis was geweest, en zich had laten harsen op haar vakantieadres waarna zij vlekken op haar bovenbenen had gekregen.

Haar vraag:

Hey Angela!! Ik wil heel graag dat je helpt met iets. Ik ben dit jaar op reis geweest en was dan in de zon gaan liggen, daarna heb ik gedoucht en in ben mij gaan laten waxen en die vrouw die me waxte deed alles heel hard en snel, ik heb echt heel veel vlekken op mijn bovenbenen gekregen het zijn witte lange vlekken en ik zei toen naar haar wat is dat?? Toen gaf ze me geen duidelijk antwoord waarom die witte vlekken ineens tevoorschijn gekomen zijn, ik dacht misschien zullen die nog wel weg gaan na een week ofzo, dag erna werden die witte vlekken gewoon rood en dik dus beetje opgezwollen, dus werd echt gek!! Ik ging dan naar apotheek en vroeg om een creme en ze gaven creme voor brandwonde, dus ik smeerde 5 dagen, en de roodheid was weg maar die vlekken zijn nu terug gekeerd naar witte vlekken en die gaan echt echt niet weg, ik ben wel bang dat ze pigment heeft uitgetrokken en men huid nu gewoon zo met witte vlekken blijven!! Help me aub!

Mijn antwoord:
Beste E.,

Dank je voor je vraag en mijn excuses voor de late reactie. Ik heb je verhaal even goed doorgelezen. Ik heb een paar vragen:

  1. Hoelang lag je in de zon? Kan het zijn dat je misschien al verbrand was door de zon?
  2. Je hebt vlak voor het waxen gedoucht, was het een lange en hele warme douche en was je direct daarna gaan waxen?
  3. Hoelang geleden heb je dit meegemaakt? Is het pasgeleden of al meer dan bijvoorbeeld zes maanden geleden?

Als ik je verhaal zo lees zonder je gezien te hebben, en het zelf te kunnen beoordelen denk ik dat het volgende aan de hand is:

Ik vermoed dat je huid al wat geirriteerd en gevoelig was van het zonnen, en door het douchen vlak voor je waxbehandeling is je huid ook nog eens extra zacht geworden.

Witte Vlekken Door Te Veel Huid Meetrekken Bij Het Waxen

Bij het waxen kan daardoor teveel huid meegetrokken zijn wat je terugzag in die witte vlekken (waarschijnlijk in de zelfde vorm en afmeting als dat de Wax was aangebracht en verwijderd, in banen). Er is iets te veel huid mee, dat is nu aan het herstellen.

Terugkeren Van Huidskleur En Pigment

Je kleur zal helemaal terugkeren, je pigment ook. Het zal alleen even duren. Ik kan je adviseren om Aloe Vera gel te gebruiken omdat Aloe helpt tegen brandwonden en sterk helpt met herstel van de huid en de aanmaak van nieuwe huid.

Hersteltijd Van De Huid

Reken op een herstel van een aantal maanden (drie tot zes maanden vermoed ik), het komt wel in orde. Geef je huid even tijd om weer goed te worden, en pas in de tussentijd goed op met zon op je huid.

Waxen En Reactie Van De Huid Tijdens De Herstelfase

Waxen kan op zich wel, maar leg je Wax-specialiste dan wel uit wat er is gebeurt. Het kan ook absoluut geen kwaad om de herstel uit te zitten en even niet te waxen. Je wilt je nieuwe huid tenslotte ook niet weer erg gaan belasten.

Als je besluit te waxen, zou ik die plekken die nu aan herstellen zijn, waxen met een harde Wax of filmwax omdat dit niet hecht aan de huid en dus ook geen lagen huid meeneemt bij het verwijderen.

Ik hoop dat je iets aan mn antwoord hebt, mocht je meer vragen hebben, dan hoor ik het uiteraard graag.

Met vriendelijke groet,

Angela Jasai