Puistjes en Puskopjes Na Een Brazilian Wax? Help!

Een cursiste van mij kreeg van een klant de volgende reactie via de mail:

Hallo C., je wilde graag weten hoe de tweede behandeling (brazilian wax) had uitgepakt. Er zijn nog wel puskopjes ontstaan (+/- 10) op de eerste avond, volgende dag al minder, maar wel enkele verdikkingen/beginnende puistjes? Wel stukken minder dan na 1ste keer, zowieso minder pijnlijk.

Beginnende Puistjes en Puskopjes Na Een Brazilian Wax: Welk advies kun je, je klant geven:

De vraag die mijn cursiste vervolgens stelde was:
“Hoi Angela,

Welk advies kan ik mijn klant geven?

Hoor graag van je.

Groetjes C.”

Mijn advies over Puskopjes en Beginnende Puistjes Na Een Brazilian Wax:

“Hoi C,

Dat is een vreemde reactie na het harsen met brazilian wax, ik verwacht dat het per keer harsen minder zal worden. Deze dame moet blijven smeren met aloe vera en/of sudocreme (alleen ’s nachts sudocreme, de huid gaat ’s nachts in herstel en omdat sudocreme niet intrekt, zal haar ondergoed anders erg vies worden).

Eventueel kan ze ook producten van Dr Organic (bij de Tuinen te vinden) gebruiken. Tea tree is bacterie dodend en verzorgt de huid.

Als ze steeds zoveel last blijft houden, kan het zijn dat haar huid steeds denkt dat het aangevallen worden, vandaar die reactie. Blijft ze na ongeveer 5x harsen zo reageren, dan is het wijs om langs de huisarts te gaan voor een eventuele antibiotica zalfje of kuurtje.

Wellicht weet een dermatoloog een nog beter middeltje. Maar voor nu kan ze blijven smeren en zo’n 2 dagen na de waxbehandeling beginnen met regelmatig scrubben (scrubhandschoen met een beetje betadine-scrub).

Ik hoop dat het snel weer over is!

Mocht je dus een klant in de praktijk hebben die ook bovenstaande reactie heeft dan hoop ik dat ook jij wat aan mijn advies hebt. Laat het mij anders weten, ik heb vast een antwoord voor jou.

Groetjes,

Angela

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *