Harsresten Verwijderen en Schoonmaken na het Harsen? 3 Tips

Hoi,

Ik kreeg laats een vraag van een cursist over het verwijderen van hars. Ze heeft niet zo lang geleden haar eerste dagdeel van de Cursus Vrouwen Harsen gedaan en is toe flink gaan oefenen in de praktijk.

Dat oefenen geeft natuurlijk ook wat knoeiwerk en harsresten. Aangezien hars als eigenschap heeft om flink plakkerig te zijn en zich daardoor minder makkelijk laat verwijderen bij het schoonmaken, gaan daar (onder andere) de vragen van mijn cursist over.

Haar Vragen:

“Goedemorgen Angela en Aswin,

Ik ben tegen wat dingetjes aangelopen en wil hier graag advies over.

Omdat ik nog geen tafel (massagebank) had heb ik wat behandelingen op een badlaken gedaan en nu zitten er harsresten op, hoe krijg je harsresten uit textiel?

Ook heb ik gemerkt dat er best nog wat harsresten op de behandelde huid achter blijven en die pas later zichtbaar worden in de vorm van zwarte vlekjes. Heb je hier tips voor? Extra nabehandelen met oil free lotion heb ik geprobeerd maar dat hielp niet.

Ook de spatel krijg ik moeilijk schoon…..Ik moet echt veel reinigingslotion gebruiken….

Ik heb mijn vriend zijn oksels geharst en op sommige plaatsen kwamen er eerst rode puntjes en vervolgens bloedde het een beetje; ik heb dit natuurlijk niet tegen hem gezegd want anders mag ik niet meer op hem oefenen maar wat kan dat veroorzaken?

Graag zie ik jullie reactie tegemoet,

N.”

Mijn Antwoord:

“Hoi N.,

Goed te horen dat je lekker aan het oefenen bent. De antwoorden op je vragen:
1. Hars gaat niet weg uit de handdoeken, daarom heb ik altijd papier op mijn bank en dan heb ik soms nog resten op allerlei rare plaatsen.

  1. De restjes op de huid kun je met after wax olie verwijderen, als je helemaal klaar bent met harsen (niet eerder). Verder zullen de restjes gaandeweg minder worden als je door het oefenen steeds efficiënter gaat harsen.
  2. De spatel en je apparaten krijg je het makkelijkst schoon als alles nog warm is, en je hebt inderdaad veel equipment cleaner nodig met een katoenen doekje, dan krijg je ze zo schoon.
  3. Puntbloedinkjes ontstaan vaak bij de eerste keer harsen na altijd scheren. Door het scheren worden haartjes stug en als je dat dan voor het eerst gaat harsen, reageert de huid net iets heftiger.

De bloedinkjes kunnen geen kwaad, de volgende keer heb je dat niet meer. Je kunt de huid na het harsen gewoon schoonmaken en wat Cool Creme aanbrengen.

Als het goed is zou je er nu uit moeten komen.

Laat je met het weten als je nog problemen hebt?

Groetjes,

Angela