Hars Heeft Draden en Slierten en Breek Af…

Mevrouw J belde mij enige tijd geleden op met een aantal vragen. Deze dame werkt als schoonheidsspecialiste en had bij ons aangeschaft een harsverwarmer 400cc en gele Brazilian hot wax.

Haar vragen:

  • bij het opbrengen van de harsen en het oppakken van de hars uit de pot is deze vol met draden en slierten. De hars is dan al zeker 30 minuten verwarmd en het gaat om twee blokjes in de container (dus geen volle tinnen blik)
  • het verwijderen van de hars gaan niet in 1 stuk, de hars breekt af in kleine stukjes.

Na wat doorvragen gaf de dame aan dat ze de hars met kwast aanbrengt en niet met spatels.
Er zijn een aantal nadelen aan het werken met de kwast:
– Allereerst is er natuurlijk de hygiëne kwestie. Kwastjes worden doorgaans niet na elke behandeling weggegooid, waardoor de kans op bacteriën en overdracht van huidcellen in de hars groter wordt.
– als je met een kwastje hars oppakt, is het bijna niet mogelijk om 1 kant goed af te strijken aan binnenkant van de harspot. Je verliest daarmee teveel hars waardoor je bij het opbrengen van de hars te weinig hars over hebt en dus ongelijkmatig de hars aanbrengt. Zeker met de gele Brazilian filmhars is het gelijkmatig aanbrengen van de hars van groot belang, ongelijkmatig aanbrengen maakt dat de hars in stukjes breekt en niet in zijn geheel van de huid verwijderd kan worden.
– doordat je de hars met een kwastje oppakt, en dus niet de achterkant netjes kunt afvegen aan de binnenkant van de pot, neem je een flinke hoeveelheid hars mee. De meeste mensen laten het overtollige dan zoveel mogelijk van de kwast aflopen en draaien dan met de kwast in de lucht. De hars zal dan al flink afkoelen wat weer lijdt tot draadjes en slierten. (hierdoor kun je de hars ook niet gelijkmatig meer aanbrengen!)

De problemen van mevrouw J waren hiermee opgelost. Nog wel een laatste vraag van mevrouw J: hoe krijg je de boog van de wenkbrauw perfect met gebruik van een spatel?

Advies:
ik breek een medium spatel in de lengte in twee delen. Hierdoor krijg je een smalle spatel met een scherpe hoek en met die scherpe hoek (zie filmpje wenkbrauwtussenstuk) breng ik de hars perfect aan op de haartjes die verwijderd moeten worden en kan ik in 1 beweging de perfecte strakke lijn trekken.

Succes J!

Groetjes, Angela
HarsSpeicalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *