Brazilian Wax Zelf Doen Als Je Een Man Bent – Gaat Dat?

In een gesprek vroeg een vriend of het niet handig is dat er een “Doe Het Zelf-Pakket” bestaat om een Brazilian Wax bij jezelf te doen als je een man bent. Dus je Boyzilian bij jezelf doen. Waarom zou dat niet kunnen?

Tja…..waarom zou dat niet kunnen? Hieronder mijn uitleg op basis van mijn ervaring:

Voor het specifiek waxen van mannen in de schaamstreek zijn er een aantal grote technische bezwaren die vanuit mijn inziens een doe-het-zelf kit wat lastiger uitvoerbaar maken:

Een Man Doet Zichzelf Liever Niet Pijn

In mijn praktijk is ongeveer 30 tot 35 % man, en daarvan laat ongeveer de helft van de mannen de schaamstreek waxen door mij. Vanuit het oogpunt van een man is zoiets als jezelf vrijwillig pijn doen zo goed als ondenkbaar.

Ik heb in mijn 12 jaar ervaring maar een enkele keer van een man gehoord dat hij en de partner elkaar of zichzelf waxen. Dan ging het vaak ook niet over het schaamgebied maar over de rug of iets dergelijks.

De meeste mannen die voor de eerste keer bij mij komen, en ook voor de eerste keer überhaupt waxen, reageren vaak dat zij een nieuwe bewondering voor de vrouwen hebben vanwege de pijn ervaring.

De Schaamstreek Bij Een Man Is Ingewikkelder Om Een Brazilian Wax Te Kunnen Doen

Ten opzichte van de schaamstreek van een vrouw is de schaamstreek van een man ingewikkelder om een Brazilian Wax te kunnen doen. Als Waxtechneut en met mijn jaren ervaring zijn er een aantal technische problemen:

  • De schaamstreek bij de mannen is vrij complex. Ik heb in mijn praktijk meer dan genoeg verhalen gehoord van mannen die tijdens het waxen bij anderen: verbrand zijn geweest, schaafwonden hadden opgelopen, niet volledig glad gewaxt waren en soms zelfs extreem verwond uit een behandeling zijn gekomen. En dan heb ik het over zowel de schaamstreek als het waxen van de rug/borst/buik. Dan hebben we het over zogenaamde Professionals, die een opleiding gehad zouden moeten hebben om een Brazilian Wax bij een man goed uit te kunnen voeren.
  • Om als man bij jezelf te gaan waxen, moet je weten dat het stuk huid bij de scrotum (balzak) extreem dun en gevoelig is, dat de haren op de schaamheuvel extra dik kunnen zijn en extra pijn kunnen doen.
  • Je moet weten dat je een specifieke werkwijze moet hebben wil je kunnen waxen met de JUISTE wax zonder dat je wonden gaat veroorzaken. Alleen al de haartjes proberen te verwijderen met een soft wax (die je met een strip moet verwijderen) maakt dat je een laagje dode huidcellen meeneemt, en bij het scrotum (balzak) is er vrijwel geen laagje dode huidcellen dus een schaafwond is in een seconde gemaakt.
  • Daarnaast moet je weten hoe je de huid vasthoudt, spant en hoe je de wax op de juiste wijze weer verwijderd met het gewenste resultaat.

Om al deze technieken met alle waxen te kunnen doen, ben ik zelf een aantal keer al speciaal naar LA geweest om het te leren. En dan ben ik een techneut.

Bij Jezelf Waxen Kan Ingewikkeld Zijn, Een Voorbeeld:

Wij zijn jaren geleden begonnen met het geven van gratis workshops benen harsen met een harspistool omdat Veet met een harspistool op de markt kwam, en wij vervolgens klanten in de groothandel kregen die aan het klagen waren dat de wax niet werkte en dat ze het niet snapte.

Ze wisten gewoon niet hoe ze de wax moesten aanbrengen en verwijderen, even los van de kwaliteit van Veet wax. Op de gebruiksaanwijzing van het product staat in mini letters hoe je het moeten gebruiken maar wie leest er nou een gebruiksaanwijzing?

Deze mensen dachten allemaal met een thuis-pakket zelf alles te kunnen, maar in de praktijk bleek het toch echt wel tegen te vallen. En dit is niet eens bedoeld voor schaamstreek maar voor recht-toe-recht-aan benen en armen.