Bikinilijn En Brazilian Wax, Hoe Weet Je Het Verschil?

Hoi,

Ik kreeg laatst een vraag van een cursist van mij over de bikinilijn. Wanneer is bij het harsen sprake van een bikinilijn? → Wat is de grens? En vanaf welk punt doe je een brazilian wax bij jouw klant?

Dat is een goede vraag. Ik worstelde in het begin van mijn harscarriere daar ook mee. Je klant wil nog eens met jou in discussie gaan over wat wat is.

Maar ik ben er uit :). Hieronder de vraag en mijn antwoord.

Vraag:

“Beste Angela,

Een vraagje, een bikinilijn is dat echt alleen de haartjes die langs het broekje komen?

En een uitgebreide bikinilijn, tot hoe ver moet ik dan gaan en moet ik dan ook de lippen doen?

Alvast bedankt,

Grts M.”

Mijn antwoord

“Hoi M.,

Ik had uit je voicemailbericht niet kunnen opmaken wie ik aan de telefoon had en welk nummer ik moest terugbellen, dus heel goed dat je een mailtje gestuurd hebt.

Je vraag:
een bikinilijn is in feite het haar dat buiten de damesslip zichtbaar is, meestal in de liezen en een klein stukje door naar beneden.

Soms trekken de dames de slips iets meer naar binnen op de schaamheuvel wat de bikinilijn (het te harsen gebied) groter maakt.

Dan hars je meer weg langs de buitenranden op de schaamheuvel en eventueel wat extra aan de bovenkant van de bikinilijn (dus een horizontale plak direct onderaan de onderbuik). Dat is een uitgebreide bikinilijn.

BRAZILIAN WAX

Op het moment dat je op de lippen / tussen de lippen / tussen de billen gaat
harsen wordt het een
brazilian wax. Zo wordt het ook in de VS gedefinieerd.

Echter als jij uit jezelf wil aanbieden ook een deel van de lippen te harsen en wat meer langs de zijkanten op de schaamheuvel, dan kun je dit zelf natuurlijk op je prijzenlijst zetten met een prijs tussen de bikinilijn en brazilian wax in.

Ik hoop dat je er zo uitkomt!

Met vriendelijke groet,

Angela