Aluminium Massagetafel en Loupelamp: 3 Vraagjes

Hoi,

Als je net aan de slag gaat als Waxspecialiste en je bent druk bezig om je waxsalon aan huis in te richten dan is het essentieel om een behandelbank en loupelamp te hebben.

Een cursist had een aantal vragen over een aluminium massagetafel en loupelamp:

“Beste Angela,

Ik ben helaas nog niet begonnen met mijn praktijk. Mijn huisbaas moest er eerst over nadenken of hij het wel goed vond dat ik aan huis een waxsalon wilde beginnen.

Eindelijk kreeg ik gister bericht dat het ok is.

Volgende week ga ik me inschrijven bij de kamer van koophandel en daarna ga ik van start. Ik ben nu druk op zoek naar spullen.

Weet jij of een aluminium massagetafel met 3 zones geschikt is om te gebruiken?

En hoeveel diameter moet de lens van een loupelamp zijn?

En de vergroting, is 3 dioptrie genoeg of kan ik beter een lamp met 5 dioptrie nemen?

Groetjes S.”

Mijn antwoord:

“Hoi S.,

Maakt niet uit dat je nog niet gestart bent, in ieder geval heb je nu officieel de goedkeuring van je huisbaas binnen, dat is al een hele stap!

De aluminium massagetafels die ik op Google kon vinden zijn in principe prima.

Kijk alleen wel of je het hoofdsteun (als dit zo’n ringetje is waar je dan met je hoofd op zou moeten steunen) eraf kan halen zodat dit niet in de weg zit, en of de rugleuning voldoende rechtop kan voor mensen die bij benen laten harsen rechtop willen zitten.

Loupelamp tijdens het harsen

Voor de loupelamp hoef je je niet zo heel erg druk te maken om de dioptrie, 3 is al genoeg. Ik gebruik mijn loupelampen eigenlijk alleen voor het licht, ik kijk er niet zo vaak doorheen.

Ik zou je wel adviseren om een daglichtlamp te nemen, dit licht werkt het meest rustig voor je zelf en geeft het beste licht tijdens het werken.

Er zit in een loupelamp in het glas meestal nog een stukje extra vergroting, dit is vaak zo’n 5cm groot. Bij mij zijn mijn glazen gedeeltes ongeveer 20cm in diameter.

Ik hoop dat ik je zo voldoende antwoord heb gegeven, veel succes met je praktijk!

Groetjes,

Angela

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *