Wenkbrauw Tussenstuk Waxen

Hierboven laat ik je zien hoe je het tussenstuk van de wenkbrauw verwijderd met wax (Aswin in dit geval). Dit doe je zodat je niet één stuk wenkbrauw hebt zoals Bert van Sesamstraat ;) . Je gezichtsuitdrukking wordt door het ontharen van de tussenstuk van je wenkbrauw natuurlijker, vriendelijker en duidelijker.

Hieronder leg ik stap voor stap uit wat ik doe en waarom.

  1. Gebruik Smalle Spatel– Ik maak gebruik van een smalle houten spatel. Bij gebruik van een smalle spatel werk je veel preciezer op zo’n kleine oppervlakte. Smal wil zeggen ongeveer 5 mm breed (ijslollie-formaat). Een normale spatel (of brede spatel) is ongeveer 1,5 tot 2 cm breed.
  2. Bepalen haargroeirichting – Het haar bij Aswin groeit naar de punt van zijn neus toe. Bij sommige mensen groeit het precies de andere kant op. Bij het waxen is de haargroeirichting één van de belangrijkste dingen waar je op moet letten. Je brengt namelijk de hars met de haargroeirichting mee aan, en verwijdert daarna de hars tegen de haargroeirichting in.
  3. Gebruik Filmwax / Harde Hars –  Voor gebieden zoals gezicht, oksels, schaamgebied, dus gebieden met kleine oppervlakten die je moet waxen is het gebruik van filmwax het beste. Ook gebieden die gevoelig zijn, waar de huid wat dunner is, is filmwax / Hardewax het beste om te gebruiken. In dit geval gebruik ik de Brazilian Film Wax. Deze hars is ontwikkeld voor het verwijderen van de schaamharen, maar ik vind het ook heel erg prettig werken voor het gelaat, oksels en andere gebieden van het lichaam dan alleen de schaamstreek. Het heeft als belangrijke eigenschap dat het wat minder heet aanvoelt, en door de toevoeging van de crème voelt het harsen ook wat zachter en dat is op gebieden als de schaamstreek en het gezicht prettiger.
  4. Aanbrengen van de Wax – Ik span eerst de huid van Aswin, dat doe ik door mijn hand op het voorhoofd te leggen en de huid wat naar achteren te ‘trekken’. Dan breng ik de wax met de haargroeirichting mee aan op de huid (ik span de huid vanaf de kant dat ik de hars ga opbrengen). Met de punt van de spatel begeleid ik precies de wax waar ik het wil hebben. Als ik klaar ben met het aanbrengen van de wax, draai ik de spatel net zo lang totdat er geen ‘draadjes’ meer zijn.
  5. Wacht evenFilmwax / HardWax heeft als eigenschap dat het uithardt. Dus is het nu even wachten totdat de wax is uitgehard. Om uit te vinden of de wax genoeg is uitgehard tip ik op de wax om te voelen of de wax mee plakt. Als de wax niet meer mee plakt aan de handschoen (of je vinger als je geen handschoen draagt) is de wax voldoende uitgehard om te verwijderen.
  6. Verwijderen van de Wax – Span de huid vanaf de kant dat je de wax gaat trekken. Dus de richting waar de haar naar toe groeit. In het geval van Aswin spannen naar het puntje van zijn neus of naar zijn voeten toe. Met mijn andere hand maak ik een beginnetje waar ik aan ga trekken. Ik maak een zogenaamd tabje. Dan pak ik het tabje en verwijder met één vloeiende beweging de wax. De beweging is parallel met het gezicht mee. Je trekt de wax dus recht naar je toe en niet naar boven of omhoog (het plafond) en ook niet schuins naar boven of iets dergelijks.
  7. Plaats een vinger op de huid – Plaats meteen na het verwijderen van de wax een vinger op de onthaarde huid. Dit doe je om de huid te kalmeren en daardoor verkleint de pijnervaring bij je klant.
  8. Nazorg – Bij de nazorg breng ik After Wax Cool Creme van Better Waxing Technology aan op het onthaarde stukje huid. De Cool Creme wordt door de klanten als zeer prettig ervaren.

Zo, Aswin heeft nu weer twee wenkbrauwen in plaats van een.

Heb je nog vragen? Opmerkingen? Laat het me even weten door hieronder een reactie achter te laten.

Groetjes,

Angela
Waxdocente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *