Waxen In De Zomer? Tips Om Problemen Te Voorkomen

In Nederland is het ongeveer 70 tot 80% van het jaar niet echt warm, meestal variëren de buitentemperaturen ergens tussen de -2 en de 20 graden. De overige 30 tot 20% van de tijd hebben we geluk en kan het ineens zomer worden. De temperatuur stijgt (boven de 20 graden) en je klandizie neemt toe omdat iedereen met een mooie haarloze, gladde huid buiten wilt zijn.

Als je in je Wax salon niet gezegend bent met Air conditioning dan kan die warmte voor het waxen wel wat ongemakkelijke situaties in je Wax Salon veroorzaken:

  1. Waxen met filmwax: deze wax moet drogen op de huid voor je de filmwax (hardwax) eraf kunt trekken. Als de mensen echter al lekker warm je Wax Salon binnenkomen, zorgt de warmte ervoor dat het afkoelen van de wax zomaar (ineens) twee keer langer duurt dan normaal.
  2. Omdat de mensen door de warmte meer gaan zweten, is de huid doorlopend vochtig. De wax (maakt niet uit of het filmwax of vloeibare wax is) wil dan niet hechten en rolt er gewoon weer vanaf.
  3. Door de warme huid kan de soft wax (vloeibare wax) wat plakkeriger aanvoelen.
  4. Doordat de huid warm is en daardoor ook weer wat weker kan zijn, kan je ook makkelijker wondjes maken omdat een weke huid makkelijk loskomt tijdens het waxen.

Al deze mogelijke problemen zijn over het algemeen makkelijk te voorkomen:

Bij 1. Waxen met Filmwax

Neem de tijd om je behandeling goed uit te voeren en doe het rustig aan met de filmwax. Ga dus niet haasten dat heeft toch geen zin, als je te vroeg trekt wordt de wax kauwgom en kun je de wax niet verwijderen. Soms helpt het wel als je een beetje talkpoeder op de filmwax aanbrengt. Je kunt dan ook sneller aan de wax zitten om deze wat steviger op de huid aan te drukken.

Ik adviseer overigens wel het gebruik van de Brazilian Filmwax in de zomer ten opzichte van de Red Hot Filmwax. De Brazilian Filmwax heeft door de toevoeging van crème ook als voordeel dat deze van zichzelf al wat sneller uithardt. De Red Hot filmwax heeft als eigenschap dat het wat warmer is, wat het afkoelen in de zomer nog meer vertraagt.

Bij 2. Zweten: vochtige huid

Natte, vochtige plekken op de huid en waxen werkt niet. Breng na het reinigen van de huid een beetje ongeparfumeerde talkpoeder aan op het te waxen gebied. De talkpoeder absorbeert vocht en geeft je dan sneller de mogelijkheid om te waxen.

Let wel op:

  • teveel talkpoeder verstopt de poriën
  • bij het wild verwijderen van de wax vliegt de talkpoeder alle kanten op

Sommige mensen beweren dat het aanbrengen van talkpoeder de pijn van het waxen vermindert, persoonlijk merk ik daar in mijn waxpraktijk niet veel van. Mijn klanten reageren niet meer of minder bij het gebruik van talkpoeder. Wel kan het zo zijn dat de huid een klein beetje ontzien wordt omdat er nu een klein buffertje tussen de huid en de wax in zit.

Bij 3. Soft Wax voelt plakkeriger aan

Ook bij het waxen van grote lichaamsdelen met soft wax (armen, benen, borst, buik en rug) kan talkpoeder uitkomst bieden.

Bij 4. Welke huid en wondjes tijdens het waxen

Ook hier geldt, talkpoeder kan een uitkomst bieden. Wat zeker ook belangrijk is, is dat je als waxspecialist nog meer je best moet doen om niet 2x over hetzelfde stukje te waxen, de huid is al zacht en na 1x waxen zal deze nog zachter zijn.

Je doet nog meer je best door meer te letten op:

  • Op de haargroeirichting dus aanbrengen met de haargroeirichting mee en verwijderen tegen de haargroeirichting in.
  • Bij het aanbrengen van de filmwax goed met de houten spatel de wax op de huid aanduwen zodat de wax om de haartjes heen sluit.

Wees gewoon een beetje lief voor je klanten! .

Veel succes met waxen in de zomer!

Angela
Waxdocente en Waxspecialiste

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *