Waarom Is Een Brazilian Wax Met Strip Moeilijker Bij Mannen Te Doen?

Brazilian Wax bij Mannen kan op verschillende manieren gedaan worden, net als bij vrouwen.

Er is wel een kanttekening:

De mannenhuid in het schaamgebied heeft verschillende gevoeligheden.

1. De huid net boven de Penis

De huid op de schaamheuvel is net als bij de vrouwen het meest behaard en deze huid ka best wat hebben.

Maar de huid net boven de penis is weer veel gevoeliger en daar zitten (ineens) haartjes die veel steviger en meer aanwezig zijn.

Dit stukje is het meest gevoelig en pijnlijk bij de mannen, juist vanwege de gevoeligheid (daar zitten heel veel zenuwen) en de hoeveelheid en dikte van het haar kun je die niet zomaar harsen met bijvoorbeeld een strip.

2. Scrotum: een hele Dunne en Zachte huid

Daarnaast hebben mannen ook een scrotum met een hele dunne en zachte huid. Deze huid is heel los en beweegt ook makkelijk mee.

3. Stukje huid onder het scrotum net Boven de Anus

Onder het scrotum zit het 2e hele gevoelige stukje van de mannelijke Brazilian, dat is het stukje huid onder het scrotum net boven de anus. Qua haren valt het hier meestal wel mee, maar er zitten wel veel zenuwen wat alles veel gevoeliger maakt.

Bij de bilnaad en rondom de anus zitten bij mannen vaak meer haren dan bij de vrouwen.

Gevoeligheid

De mate van gevoeligheid is bij de mannen groter ook omdat dit gebied een erogene zone is voor de mannen.

Hoe kun je dit gebied (schaamstreek) nu het beste Harsen?

Ik heb inmiddels in de praktijk van verschillende mannen gehoord dat zij deels met een warme hars geharst zijn. De meesten ervoeren dit als bijzonder pijnlijk en soms hebben ze er ook wondjes en uitslag aan overgehouden.

Kenmerk Warme Hars

Een warme hars die met een strip verwijderd moet worden, heeft als allerbelangrijkste kenmerk dat deze hars aan de huid hecht. Het neemt bij het verwijderen met de strip ook  dode huidcellen mee.

Als er weinig dode huidcellen zijn, dan neemt het levende huidcellen mee (waarna je een wond hebt). Omdat warme hars aan de huid hecht, voel je deze ook meer. Je trekt niet alleen het haartje mee, maar het is vaak ook een gevoel alsof je een pleister verwijdert.

Alleen de schaamheuvel met een Warme Hars Harsen

Als je deze informatie naast de gevoelige mannenhuid legt, dan zou je logischerwijs alleen de schaamheuvel met een warme hars met strip kunnen harsen.

Ook niet eens helemaal de schaamheuvel: want het stukje huid aan het begin van de penis is heel erg gevoelig en het heeft hele stugge haren.

Het risico dat de haartjes afbreken en de huid verwond raakt is te groot.

Harsen van het Scrotum

Op het scrotum zou ik nog niet eens denken aan het harsen met een warme hars met strip: deze huid is zo dun en zacht, bij de minste geringste beweging is deze gedeelte van de schaamstreek van de mand met een strip kapot.

Lap Losse Huid

Daarnaast is het zo een lap losse huid, je zult heel goed moeten spannen bij het aanbrengen en bij het verwijderen, anders zit alles onder de hars en kun je vervolgens de hars niet goed verwijderen. Je klant zal dan veel harsresten en veel wondjes overhouden.

De Bilnaad en het stukje huid net boven de Anus

De bilnaad en het stukje huid net boven de anus zouden theoretisch wel met een warme hars met strip geharst kunnen worden. De huid is goed te strekken en de hoeveelheid haren en de haargroeirichting zijn meestal goed zichtbaar.

Het probleem dat je hier zult tegenkomen, is dat de mannen de haartjes tussen de billen vaak vergeten te ontharen/scheren, waardoor het vaak veel te lang is. Met het aanbrengen van de warme hars met een spatel krijg je dan veel problemen.

Vaak groeien de haartjes verder door dan bij vrouwen wat het verwijderen van warme hars met strip bemoeilijkt.

Ook kun je niet overal goed bij om de strip op de juiste manier en kracht te verwijderen, waardoor of de strip blijft plakken of het harsen gaat te langzaam wat het pijnlijker maakt.

Mannelijke Brazilian Wax met de Brazilian Hot Film Wax

Persoonlijk hars ik de volledige mannelijke Brazilian wax met de Brazilian Hot Film wax. Deze hars hecht enkel en alleen aan haren, niet aan de huid.

Je kunt prima in grotere en kleinere stukken werken en de huid goed blijven spannen.

De hars hardt vanzelf uit, je hoeft dan ook niet extra te wrijven op de hars om deze beter te laten hechten aan de strip (sommige mannen vinden al dat extra wrijven iets te stimulerend).

Omdat de hars alleen aan haartjes hecht, kun je echt alles, dus ook de scrotum zelf volledig harsen. De mannen hoeven in dit geval vrijwel niets te doen, soms alleen de knie buigen en opzij leggen zodat er meer beweegruimte ontstaat.

Na het harsen van de schaamheuvel, zijn de overige stukken heel goed te doen, het pijngevoel neemt ook af onder andere omdat minder haartjes zitten op het scrotum en de billen, etc.

Je kunt met deze hars ook, indien nodig, meerdere keren over hetzelfde stukje heen ten opzichte van een warme hars met strip, bij de schaamstreek van mannen is het harsen met een warme hars (de delen die je hiermee zou kunnen harsen) ECHT gemaximeerd tot 1 keer over hetzelfde stuk.

Het harsen zelf hoeft ook echt niet veel langer te duren, bij de mannen die gewoon meewerken, duurt het harsen van een Brazilian Wax met filmwax ook max. 30 minuten. De 1e keer kan alleen wat langer duren omdat de mannen dan nog moeten wennen aan het harsen en omdat de haartjes nog stug zijn van het scheren.

Zoals je merkt vind ik het dus het prettigst werken met de harde hars voor het ontharen van schaamstreek van de man.

Groetjes,

Angela

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *