Voorkom Blauwe Plekken Tijdens Harsen – Ik Deel Mijn Nummer 1 Geheim

Als je zoals ik veel verschillende mensen in de praktijk harst, zul je ook verschillende beroepen en daarbij behorende huidbeschadigingen tegenkomen.

Wat ik vaak zie, zijn blauwe plekken op de benen en armen. Soms ook op de buik of zelfs op de billen.

Wat is nou een precies een blauwe plek en waar kan deze door veroorzaakt worden?

Een blauwe plek is een bloeduitstorting onder de huid. Dit kan ontstaan door een val, vechtpartij, verzwikking van een enkel, ergens tegenaan lopen / botsen etc. Een blauwe plek zie je niet altijd meteen, soms duurt het een paar dagen.

De plek begint vaak rood/paars, wordt daarna blauw tot zwart, en daarna vervaagt het naar rood, groen, geel en verdwijnt langzaam aan.

Als je op een grote plek drukt, dan zal dit zeker als pijnlijk ervaren worden en als het nog pas geleden is dat de plek ontstaan is, kan het ook erg onprettig zijn.

Hoewel het hebben van blauwe plekken vaak een onschuldig gevolg is van een botsing op welke manier dan ook, kan het ook iets ernstiger zijn.

Wanneer je bij het minste geringste of zonder duidelijke redenen al blauwe plekken krijgt, is het wijs om naar de huisarts te gaan.

Wat doe je aan blauwe plekken?

Op het moment dat er iets gebeurd is waardoor je al voelt dat er een plek zal ontstaan, kun je er het beste ijs op leggen.

Niet meteen zo uit de vriezer op de huid, wikkel het stuk ijs eerst in een washand of theedoek. Je kunt ook een icepack (die hebben al een beschermingslaagje) of een koelelement uit de vriezer gebruiken (wel in een doek wikkelen).

De dag erna kun je het beste een warmtepack aan brengen op de huid, de haarvaten verwijden zich door de warmte waardoor het vastzittende bloed makkelijker kan wegstromen.

Blauwe plekken en Harsen, kan dat?

Ja, je kunt wel over een blauwe plek harsen maar hou wel altijd contact (dus blijf communiceren) met je klant in verband met de gevoeligheid en hoe hard je op de plek zou kunnen drukken.

Locatie Blauwe Plek

Hou ook rekening met de locatie van de blauwe plek, bijvoorbeeld een flinke blauwe plek op de onderrug die heel vervelend aanvoelt en gevoelig is, kan het harsen van een Brazilian Wax behoorlijk onprettig maken.

Als je klant aangeeft dat het niet kan, dan kan het gewoon niet. Niets forceren, anders doe je je klant onnodig pijn zie je eventueel je klant nooit meer terug.

Blauwe plek die ontstaat tijdens het Harsen

Een hele andere kwestie is een blauwe plek die ontstaat tijdens het harsen. Dit is een groot probleem! Als harsspecialiste mag je NOOIT een blauwe plek veroorzaken.

Een blauwe plek ontstaat tijdens het harsen in 95% van de gevallen door niet goed spannen van de huid tijdens het verwijderen van warme hars met een strip, vaak op de volgende plaatsen: binnenkant bovenbeen, bovenarm, elleboog binnenkant, knieholte, in de liezen ter hoogte van het botje.

Het Nummer 1 Geheim Om Blauwe Plekken Tijdens Harsen te Voorkomen is dus er voor te zorgen dat je de huid goed spant tijdens het verwijderen van de Warme Hars.

De andere 5%

De andere 5% heeft te maken met zwaar medicijngebruik, extreem gevoelige huid en in een enkel geval overspannenheid.

Let er op: Spanennnnn!!!!!!!!!! ;) .

Groetjes, Angela
Jouw Harsdocente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *