Tips voor het Harsen van Mannen & Hoe Ga je met Schaamlippen om?

Vraag:

“Intussen ben ik durven starten met het harsen van mannen, maar dat is toch een ander verhaal dan bij vrouwen. Dus als je hiervan tips kwijt wil, zijn ze altijd welkom.
Bij vrouwen vind ik het vooral het moeilijkste om de schaamlippen zelf (en beetje van de binnenzijde) volledig weg te krijgen. De filmhars stolt niet zo vlot en de ruimte om te werken is er ook beperkt.

Alvast bedankt!
KE
Schoonheidsspecialiste in bijberoep”

Antwoord Mannen:

“Voor het harsen van mannen gelden inderdaad iets andere regels dan voor het harsen van vrouwen. Over het algemeen reageert de huid van de mannen iets heftiger dan de huid van de vrouwen en daarnaast vinden mannen het harsen vaak ook pijnlijker.

Ik gebruik voor het harsen van de mannen (rug, borst, buik, benen, armen, buitenkant billen) altijd een crèmehars omdat deze hars wat zachter is voor de huid en toch sterk genoeg is voor de wat stugger haren.

Gedehydrateerd

Wat mij wel opvalt aan de mannen, omdat zij vaak ook niet doen aan het gebruik van lotion of crème op het lijf, zijn sommige lichaamsdelen (knieën en ellebogen) zo gedehydrateerd dat het lijkt alsof de hars na het aanbrengen helemaal opgenomen wordt door de huid waardoor je de hars er bijna niet, of met heel veel moeite weer eraf krijgt.

Advies hierbij: reinig de huid vooraf niet met de pre-wax spray maar met een reinigingsgel, deze laat een licht laagje achter waardoor de huid heel eventjes het idee krijgt dat het toch gevoed wordt (eigenlijk hou je nu dus de huid voor gek) en neemt het de hars niet meteen op. Ook is het handig om, zeker rond de knieën, niet de hele knie in de hars te zetten, maar in kleine stukjes te werken, bijvoorbeeld eerst de ene helft in de hars zetten en harsen en daarna pas naar de andere helft van de knie te gaan.

Honinghars

Honinghars kan wel prima werken bij de mannen, maar de kans op uitslag is met deze hars groter. Zorg ervoor dat je ook iets van aloë vera hebt voor de nabehandeling bij de mannen, om de reactie van de huid na het harsen te verminderen.

Gevoelige onderdelen

Voor de gevoelige onderdelen (Brazilian, bilnaad, oksels, baard, oren, neus) bij de mannen gebruik ik altijd filmhars, zeker de Brazilian bij de mannen is niet te doen met een warme hars of een roller, dat is veel te pijnlijk en je loopt het risico de huid te ontvellen op sommige stukken.

Antwoord Vrouwen:

Harsen van de schaamlippen van de vrouwen kan inderdaad een beetje tricky zijn. Waar je heel erg naar moet kijken is de haargroeirichting, dat bepaalt je succes van het ontharen.

Hoe Schaamlippen Harsen

Onthoud dat bij 95% van de dames het haar als volgt groeit: Als je de schaamlippen bekijkt vanaf schaamheuvel richting anus, dan groeit 2/3 deel vanaf de bovenkant naar beneden groeit èn het onderste 1/3 deel groeit omhoog (richting schaamheuvel). Dat geldt ook voor tussen de lippen, met als enige uitzondering dat er bovenaan twee of drie haren zitten die weer de andere kant opgroeien (om ons te pesten!).

Meer Tips

Ik vermoed dat dit al een groot verschil zal maken. De lippen moet je dus ook in twee keer harsen. Ook kun je als je hars aanbrengt tussen de lippen ervoor zorgen dat je geen ‘last’ hebt van de andere drie lippen door deze met je vingers opzij te duwen, de huid wordt dan strak en glad in plaats van geplooid en in elkaar gedoken. Breng de hars niet te dik aan en als je de huid wilt loslaten kun je eerst een klein beetje talcpoeder aanbrengen op de hars  (om te voorkomen dat alles helemaal dicht plakt.).

Hoop dat dit beter voor je zal werken.

Veel succes, ik hoop dat deze tips je zullen helpen in je praktijk,

Met vriendelijke groet,

Angela

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *