Talkpoeder en Tips Over Voor- En Nabehandelingsproducten Zonder Alcohol En Parfum

Hoi,

Begin dit jaar stelde ik aan jou de volgende vraag “Wat Wil Jij Van Mij Over Harsen Weten In 2013?”. Niet veel reacties :(, (misschien heb ik via deze site alles al verteld ;)).

Maar ik kreeg de volgende vraag:

“Ik werk alleen maar met suikerhars. (ik werk niet met het zogenaamde flicken) dus niet met pasta maar met lauwe suiker hars. Ik wil graag werken met voor en nabehandelingen zonder alcohol en parfum, wat tóch goed vetvrij maakt en desinfecteerd, bestaat dat?

Als je talkpoeder op de huid doet kan je dan ook vaker dan 1 keer over hetzelfde stukje huid gaan?”

Mijn antwoord

“Het voorbehandelen van de huid heeft als belangrijkste taak de huid vetvrij te maken en ook om bacteriën te doden voor je gaat harsen. De meeste voorbehandelingsproducten houden hier ook rekening mee en bevatten daarom ook een bepaalde hoeveelheid alcohol.

Je zou de huid ook vetvrij kunnen maken met bijvoorbeeld citroensap, maar daarmee dood je geen bacteriën.

Wel kun je bijvoorbeeld een druppeltje verdunde tea tree olie toevoegen aan de citroensap, (tea tree doodt bacteriën en is volledig natuurlijk).

Gebruik dan wel handschoenen bij het aanbrengen op de huid, je wilt niet door veelvuldig gebruik van tea tree zelf een huidreactie gaan ontwikkelen.

Nabehandelen

Nabehandelingsproducten hebben als belangrijkste taak de huid te helpen herstellen, kalmeren en beschermen.

Voor nabehandelingsproducten zullen zeker wel producten voorhanden zijn zonder parfum, helemaal zonder alcohol (in een hele lichte vorm) kan ik je niet garanderen.De meeste crèmes bevatten wel een klein beetje alcohol.

Kies je echter voor een nabehandelingsolie, dan zal er vaak geen alcohol inzitten.

Ik gebruik zelf altijd de After Wax Oil met azuleen, hier zit geen alcohol in en de azuleen in de olie helpt de huid te kalmeren en herstellen. Als bijkomend voordeel ben ik ook meteen plakkerige restjes kwijt.

Talkpoeder zorgt ervoor dat de huid droog blijft wanneer je aan het harsen bent.

Hoe vaak je over hetzelfde stukje huid heen kunt harsen, hangt allereerst af van:

  • de plaats waar je harst
  • hoe de huid van degene die je harst reageert
  • wat voor hars je gebruikt

Suikerhars

Suikerhars is bij mijn weten een ‘hars’ die wel hecht aan de huid, ik gebruik het zelf niet, maar ik kwam op het internet verhalen tegen dat de suikerhars dode huidcellen ook meeneemt.

Dit betekent dat deze hars na een aantal keer op dezelfde plek harsen ook diepere huidcellen kan meenemen en dan heb je een wondje.

Een extra laagje talkpoeder zal dan geen verschil maken.

Je trekt huidcellen weg, de gevoeligheid en kwetsbaarheid van de huid neemt dan ook toe.

De plaats waar je harst:

Op het gezicht, oksels en delen van de schaamstreek mag je niet meer dan 1 keer over hetzelfde gebied.

Die huid is veel te gevoelig en raakt veel sneller geïrriteerd of gaat sneller kapot.

Ik gebruik talkpoeder eigenlijk alleen in de schaamstreek en op de oksels. Daar kunnen mensen een beetje gaan zweten en dan pakt de hars niets meer.

Op alle andere lichaamsdelen gebruik ik geen talkpoeder. Op het gezicht geeft het vaak veel rommel en op de grotere lichaamsdelen is het vaak niet nodig. Daarnaast kan gebruik van veel talkpoeder de poriën ook verstoppen, en vervolgens irritatie veroorzaken.

De huid van je cliënt kan ook nog veel verschil maken. Sommige mensen hebben al een gevoelige reactie na 1x harsen, dan zou ik niet nog een keer talkpoeder gaan aanbrengen om vervolgens de huid nog een keer te irriteren. De talkpoeder zal namelijk geen verlichting geven of de huid beschermen tegen het geweld van harsen.

Ik hoop dat je er zo een beetje uitkomt.

Groetjes,

Angela”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *