Hoe Hars je de Billen Bij Een Man?

Billen van een Man Harsen doe jij dat wel eens?

Eén Van mijn Cursisten had daar een vraag over: “Vanavond moet ik een Man zijn Billen harsen. Doe je Billen harsen van de man het beste met Warme hars (soft wax) of met Harde Hars?”

Mijn (uitgebreide) antwoord:

Het harsen van billen bij een man komt regelmatig voor in mijn praktijk. Mannen harsen de billen vaak om uiteenlopende redenen:

  • hygiëne
  • irritatie bij het sporten / fietsen wegnemen
  • schoonheidsidealen
  • verminderen warmte

Onwennig en Ongemakkelijk gevoel

Op zich is het harsen van billen geen hele moeilijke opgave, vaak ontstaat er wel (zeker bij de 1e keer) een beetje een onwennig en ongemakkelijk gevoel, wederzijds. Dat is vaak de reden waarom veel Harsers ervoor kiezen het complete gebied maar gewoon over te slaan.

Mijn ervaring is, net als met de Brazilian wax, als je eenmaal aan het harsen gaat verandert je gevoel en je blik op het gebied. Je kijkt dan alleen nog naar huid en haar, ongeacht waar de haren zitten en je wilt je werk zo goed als mogelijk doen.

  • Hoe hars je nou de billen bij een man?
  • Welke houdingen laat je iemand aannemen voor het beste resultaat?

Hoe hars je de billen bij een man?

De billen kun je denkbeeldig verdelen in twee delen: de zitvlakken en de bilnaad. Het gebied start vanaf de taille tot aan de bilplooi (aan het begin van de bovenbenen).

Bilvlakken

De bilvlakken zelf hebben over het algemeen wel overal haar en het laat zich makkelijk verwijderen en is ook niet al te pijnlijk.

Warme Crème Wax

Ik gebruik voor het harsen van de bilvlakken altijd een warme crème wax, hars die je met de strip verwijdert en crème wax omdat dit wat zachter aanvoelt op de huid en minder irritatie achterlaat.

Haargroeirichting en Aanbrengen Hars

De haren op de bilvlakken groeien vanaf de heupen richting de bilnaad, dus van de buitenkant naar de het midden doen. Begin dan ook met het aanbrengen van de hars op de tegenoverliggende zijde (dus je staat aan de linkerzijde van de bank en je harst de rechterbilhelft van de klant) en breng de hars aan vanaf de tegenoverliggende heup naar  je toe tot aan de bilnaad.

Hoe de Hars verwijderen?

Nu zul je voor het verwijderen van de hars met een strip de huid moeten spannen. Je wilt natuurlijk niet je klant het ongemakkelijke gevoel geven dat de bilvlakken spreiden terwijl je de hars verwijdert.

Probeer de hars dan enigszins schuin vanaf de taille richting de heup te verwijderen. Je zult zien dat je dan goed kunt spannen zonder de huid te kneuzen of je klant een ongemakkelijk gevoel te bezorgen. De klant ligt overigens met zijn buik gewoon plat op de bank.

Als je de ene kant geharst hebt, loop je om en herhaal je alles op de linkerbilhelft terwijl je aan de rechterzijde van je bank staat.

Hoe Hars je de Bilnaad?

De Bilnaad kan natuurlijk ook gewoon geharst worden en hoewel dit in sommige gevallen goed te doen is met de crème hars en strip, zou ik het niet aanraden.

De huid van de bilnaad is wat gevoeliger en bij mannen nog gevoeliger dan bij de dames (meer zenuwen en vaak meer en langer haar) en met het harsen met de strip kan je niet meer dan 1x over hetzelfde plekje gaan. Vaker als 1x maakt de kans op huidirritaties groter.

Voor de bilnaad gebruik ik filmhars, de Brazilian filmhars. Deze hardt iets sneller uit (wat erg handig is omdat de huid tussen de billen net iets warmer is) en is weer zachter voor de huid.

Volgorde
De bilnaad doe ik pas na het harsen van de bilvlakken, zo kan je klant even wennen aan het idee en dan is het meest vervelende stukje voor het laatst bewaard.

Welke houding laat Jij je Klant aannemen?

Voor de bilnaad zijn er heel veel verschillende, minder elegante, houdingen. Hoe dan ook, geen enkele houding is aangenaam en elegant, dus ik geef de mannen twee keuzes:

Houding 1

Op de knieën en ellebogen, holle rug en billen achteruit. Erg efficiënt maar ook erg kwetsbaar voor de mannen. Ze zien niet wat er komt.

Voordeel bij het Spannen
Omdat de huid van de billen goed gespannen is en ze gaan vanzelf ‘uit elkaar’, hoef je je bij deze houding niet heel erg druk te maken over spannen van de huid of dat de billen aan elkaar plakken.

Houding 2

Op de rug en dan beide knieën naar de borst trekken en daar vasthouden.

Mijn voorkeur
Op zich heeft deze houding mijn voorkeur, je kunt gewoon nog steeds face-to-face praten met je klant, de huid is goed gespannen en de billen zijn gespreid.

Meer houdingen

De andere houdingen waar ik over gehoord heb:

  • plat op de buik waarbij de klant zelf zijn billen uit elkaar moet houden;
  • op 1 zij en dan ook weer dat de klant zijn billen omhoog en uit elkaar moet houden;
  • plat op de buik waarbij jij als behandelaar maar moet zien hoe je tussen die billen komt

Nadeel bovenstaande 3 Houdingen
Het grote nadeel van deze houdingen is dat je erg afhankelijk bent van de lenigheid en uithoudingsvermogen van je klant en dat je niet kunt opschieten omdat je eerst de ene helft van de bilnaad moet doen en daarna pas de andere helft kan doen (anders plakken de billen dicht! :( ).

Het kost dus meer tijd.

Na het harsen

Na het harsen maak ik de huid schoon met After Wax oil en smeer ik royaal Cold Cream aan om de huid te helpen herstellen. Let op: de cream niet echt in de bilnaad aanbrengen: de pepermunt in de crème kan iets te hard tintelen.

Heb Jij ook vragen over Hoe jij bepaalde delen of onderdelen van jouw klant het beste kunt harsen? → Laat het mij dan weten!

Ik vind het heel leuk om je vragen te beantwoorden.

Groetjes,

Angela
Harsdocente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *