Hoe Hars Ik 2 Mensen Tegelijk Terwijl ik Maar 1 Harsverwarmer Heb?

Vraag:
“Hai Angela,

IK krijg vanavond 2 mensen om te harsen, een man voor zijn rug en een vrouw voor haar benen, bikinilijn en oksels maar dan heb ik natuurlijk ook de filmhars nodig en ik heb maar 1 verwarmer,
heb jij daar een tip voor?

Zelf had ik het zo bedacht dat ik met de man begin dan de benen van de vrouw en dan???

Groetjes
N”

Antwoord:
“Hoi N,

Horen de man en de vrouw bij elkaar?

Ik denk dat je het anders beter kunt omdraaien:

  1. De filmhars goed verwarmen, want bikini en oksels duren in principe niet zo heel lang,
  2. En dan de filmhars uit de heater (harsverwarmer) halen, (als je misschien een warmhoudplaatje hebt, kun je de filmhars daarop zetten en anders gewoon zo op een onderlegger).
  3. Dan de bikini en de oksels min of meer tegelijk in de harde hars zetten, zodat de harde hars nog lekker warm is.
  4. Op het moment dat je de filmhars uit de heater hebt gehaald, meteen de warme hars beginnen op te warmen (heater iets warmer zetten).
  5. Dan kun je na het harsen van de bikini en oksels meteen door met de benen.

Omgekeerd
Je kunt het natuurlijk ook omgekeerd doen, zoals je eerder voorstelde, alleen zou ik dan de warme hars eerder uit de heater halen (bijvoorbeeld als je aan de voorkant bovenbeen gaat beginnen van het laatst te harsen been) en de filmhars daar alvast inzetten om op te warmen.

De warme hars zal namelijk niet meteen afkoelen zodat je nog wel verder kunt met harsen (van de achterkant van de benen) en de filmhars warmt ondertussen alvast op.

Ik zou ook niet meer dan maximaal drie blokjes van de filmhars opwarmen, anders duurt het weer te lang voor je kunt beginnen.

Tegen de tijd dat je aan de bikinilijn en oksels toekomt, zal waarschijnlijk niet alles al opgewarmd zijn maar dan kun je de hars vanaf de zijkant in de pot wel alvast gebruiken.

Hoop dat je er zo uitkomt! Zo niet, ik hoor je graag.

Groetjes,

Angela
Harsdocente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *