Billen Harsen Bij Een Man: Reacties

Een aantal dagen nadat mijn cursiste mij het een en ander had gevraagd over hoe ze de billen van een man moest harsen, belde ze weer terug. De man die ze had geharst, had uitslag op de bilvlakken. Hoe kan dat?

Als Mannen (geldt ook voor vrouwen) voor de allereerste keer laten harsen, krijgen ze vaak sneller een vervelende huidreactie.

De mannenhuid is gevoeliger dan de huid van een vrouw, de haren zijn stugger en mannen hebben simpelweg meer haar, ook zitten de haren vaak dieper. Daarnaast laten de mannen vaker hun haren te lang groeien voor zij weer voor een harsbehandeling komen.

Reactie van de Huid

De huid schrikt de eerste keer van het geweld van het harsen. De huid is hier niet aan gewend en kan dit heel goed laten merken: je ziet kleine rode bultjes, die soms ook grote rode bulten kunnen worden met witte kopjes; jeuk, rode vlekken, warmte.

Meestal kom je zo’n reactie tegen op de borst, buik, rug, buitenkanten billen en in sommige gevallen ook de armen en benen. Gek genoeg heb ik het nog niet eerder gezien of meegemaakt in het gebied van de schaamstreek.

Afname reactie

Over het algemeen wordt de heftigheid van de reactie wel minder per keer harsen.

Na een aantal keer harsen (als er tussendoor niet geschoren wordt! ) zou de reactie zo goed als verdwenen moeten zijn. Reden hiervoor is dat de huid er meer en meer aan gewend raakt, de haartjes worden ook steeds fijner en laten zich makkelijker verwijderen.

Wat kun je zo iemand nu aanraden als een dergelijke reactie optreedt?

Ik adviseer meestal in de eerste instantie Sudocrème. Sudocrème helpt heel goed tegen roodheid, jeuk en irritatie.

Daarnaast kan Aloe Vera helpen de huid sneller te genezen en ook Tea tree en Calendula producten helpen met het herstel van de huid.

Kortom, maak je niet al te snel druk als de huid van jouw klant reageert na het harsen. Vaak ligt de oorzaak bij een van bovengenoemde redenen en is dit probleem na een aantal dagen voorbij.

Heb je nog vragen? Laat het mij dan weten!

Groetjes,

Angela
Jouw Harsdocente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *