Afgebroken Haren bij het Harsen Voorkomen: 3 Basistechnieken

Het harsen kan soms tot vragen leiden van klanten, soms ook tot verwijten dat ‘Het lijkt alsof de haartjes afgebroken zijn?!’.

Hoe weet je nu zeker of de haartjes al dan niet afgebroken zijn?
Het hangt er allereerst vanaf hoe je harst.

Techniek heeft alles te maken met het correct verwijderen van alle haartjes, vanaf de Haarwortel mee.

Dus:

  • Hars wordt altijd aangebracht met de haargroeirichting mee en
  • Hars wordt altijd verwijderd tégen de haargroeirichting in
  • Je trekt de hars parallel aan de huid weg, zo dicht mogelijk langs de huid. Als je de hars op deze manier wegtrekt, komen de haartjes perfect uit de huid.

Beoordelen of de Haartjes goed zijn verwijderd

Hoe weet je nou of het haar goed uit de uit is verwijderd?

Je ziet dit doordat in de harde hars heel mooi alle haartjes rechtovereind staan met zwarte kleine bolletjes aan het eind. In warme hars zul je de haartjes netjes langs elkaar zien liggen met de zwarte bolletjes naast elkaar.

Let Op: Harsen voor de 1e keer? Altijd Voor het Harsen Geschoren?
Wat ook heel belangrijk is, is dit de 1e keer harsen voor je klant? Heeft hij/zij altijd geschoren hiervoor?

Haartjes zijn te Kort

Heeft jouw klant hiervoor altijd geschoren dan groeien de haartjes (erg) onregelmatig. Je zult bij de eerste behandeling ongeveer 95 % van alle haartjes meenemen, en de andere 5% is te kort of niet volledig doorgegroeid om verwijderd te kunnen worden.

Deze haartjes zullen natuurlijk na de eerste harsbehandeling wel heel snel zichtbaar worden. Hierdoor heeft de klant het idee dat de haartjes niet goed verwijderd zijn.

Vertel je klant, dat pas vanaf de 3e keer harsen (zonder tussendoor te scheren!) alle haartjes gelijkmatiger gaan groeien en dat je dan ook pas het mooiste resultaat zult hebben.

Hormonale Veranderingen in het Lichaam

Soms kunnen hormonale veranderingen in het lichaam ook Veranderingen in Haargroei en Haarsoort veroorzaken, denk aan puberteit, zwangerschap, menopauze en penopauze.

Verstoorde Hormoonbalans

Sommige klanten hebben een verstoorde hormoonbalans, en dit kan ertoe leiden dat haartjes erg onregelmatig groeien. Dit zijn klanten die al heel lang harsen, maar desondanks altijd korte haartjes op de huid achterhouden, ongeacht het aantal weken dat zij tussen de harsbeurten laten zitten.

Je ziet het zelf als behandelaar ook direct, je hebt net de hars verwijderd en er staan nog altijd korte haartjes,. Deze haartjes kon je ook al zien nog voordat je aan het harsen ging beginnen.

Een aantal klanten adviseer ik dan om een haargroeivertrager (Hair Growth Retarder) te gebruiken. Dat vertraagt soms de haargroei tot zo’n mate dat je toch een mooier harsresultaat krijgt.

Als je de 3 Basistechnieken goed toepast en je let op de 2 andere redenen (Te korte haartjes en hormonale veranderingen) dan heb je toch wel 99% van de belangrijkste redenen te pakken dat Haren bij het harsen Afgebroken lijken, maar in feite niet zo hoeft te zijn.

Blijf oefenen! Succes!

Groetjes,

Angela

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *