9 Tips Voor Het Beste Waxresultaat

Het best mogelijke Waxresultaat voor je klanten? Lees de 9 tips hieronder!

De 9 Tips zijn niet alleen van toepassing voor het bikinilijn waxen maar ook het waxen in het algemeen.

Tip 1 Doe Een Intake met Jouw Klant

Waxen kan rode bulten, ingegroeide haren en blauwe plekken veroorzaken. Zorg ervoor dat je vooraf goed geïnformeerd bent over eventuele allergieën en eerdere vervelende huidreacties van je klant.

Tip 2 Werk Met Kleine stukken

Blauwe plekken bij een klant worden meestal veroorzaakt door de behandelaar: let erop dat je niet te grote stukken in één beweging wilt ontharen en zorg er ten alle tijden voor dat je de huid goed strak houdt bij het verwijderen van de wax.

Je kunt blauwe plekken voorkomen door de wax parallel aan de huid te verwijderen in plaats van deze van de huid weg te trekken.

Tip 3 Wanneer NIET Waxen?

Let op de omstandigheden wanneer het niet aan te raden is om te waxen. Deze zijn:

  • direct na een hete douche/bad of saunabezoek à de huid is te week en je zult hoogstwaarschijnlijk na het waxen allemaal schaafwonden terug vinden omdat er stukken opperhuid meegetrokken wordt. Ongeveer 1 a 2 uur na een hete douche/bad of saunabezoek is kun je wel waxen
  • als de klant ziek is, koortsig is, overspannen is, niet geslapen heeft. Jouw klant zal de behandeling als pijnlijk ervaren. waxen op de 1e dag van ongesteldheid kan als pijnlijk ervaren worden, dit hoeft niet altijd zo te zijn. 
  • als de haren te kort zijn krijg je niet alles mee met als resultaat een ontevreden gevoel na het waxen voor jezelf en je klant. Ook zul je voor een goed resultaat met de pincet de kleine haartjes willen verwijderen, hierdoor bent je langer dan nodig met de behandeling bezig
  • als de haren te lang zijn. Hierdoor vergroot de kans op afbreken van de haren, met als gevolg stoppels, hoger risico op uitslag, meer pijn voor jouw klant.

Tip 4 Oefen

Oefen het aanleggen (stap 7) van de wax eerst op een stuk van je eigen lichaam bijvoorbeeld je arm.

Tip 5 Test

Test de temperatuur van de wax op de binnenkant van je pols en daarna eerst met een klein stukje op de huid van jouw klant, voor je meteen een groot stuk aanbrengt. Het gevoel van temperatuur is subjectief, voor de klant kan een stukje wax warmer aanvoelen dan op je eigen arm. Ook zijn bepaalde delen van de bikinilijn gevoeliger en zal er dus ook meer warmte gevoeld worden.

Tip 6 Minder Pijn

Om eventuele pijn te minderen kun je je klant adviseren om 30 – 45 minuten voor de behandeling een aspirientje of ibuprofen in te nemen.

Tip 7 Haarlengte Liefst 1 Centimeter

Je kunt je klant adviseren om een aantal weken voor de afspraak het gebied wat men gewaxt wil hebben te scheren.

Als het haar op de lengte van 1 cm is teruggroeit is het makkelijker om de voor de klant de ideale bikinilijn te waxen. Wel is het zo dat van het scheren de haartjes stugger en harder worden, dit zorgt ervoor dat de waxbehandeling pijnlijker kan zijn.

Je kunt je klant ook adviseren om de haartjes een dag vooraf met de schaar te knippen of (het liefst) met de tondeuse te trimmen tot 1 cm lang.

Tip 8 Gebruik Talkpoeder

Om sneller aan de aangebrachte waxstukken te kunnen zitten (bijvoorbeeld om de wax wat steviger op de huid te duwen en zo de haartjes dieper in de wax te zetten) kun je een beetje talkpoeder over de wax heen gooien. Dit kun je ook doen wanneer je niet wilt dat verschillende stukken wax aan elkaar gaan plakken.

Tip 9 Zorg voor een Droge Huid

Bij een vochtige huid (zweet) kan het handig zijn een kleine hoeveelheid talk aan te brengen zodat de overtollige vocht wordt opgenomen alvorens je gaat waxen. Hars hecht namelijk niet op vochtige haartjes.

Toepassen van deze 9 tips zorgt ervoor dat jij zoveel mogelijk een goed waxresultaat bereikt.

Je zult er veel aan hebben in jouw praktijk

Groetjes, Angela
Jouw WaxDocente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *