Man Leren Harsen Van Een Vrouwenlichaam

Ik geef al jaren les. Ik heb ook veel verschillende lessen gegeven: kunstnagels, basis schoonheidsverzorging, massage lessen voor nieuwe ouders met hun kleine baby’s en natuurlijk ook de ontharingslessen.

Aanmeldingen Van Mannelijke Cursisten Liepen Op Niets Uit

In het verleden heb ik wel eens aanmeldingen gehad van mannen die dan wilden leren harsen. Meestal ging het dan om heren die hun partner wilden helpen. Soms was het ook iemand die bijvoorbeeld een tattoo-shop had en zijn diensten wilde aanvullen met harsen zodat de huid langer glad bleef na het zetten van een tattoo.

Al deze aanmeldingen liepen eigenlijk op niets uit. Ontharen is en blijft een vak apart. Je moet het echt wel leuk vinden en je moet je over het gevoel dat je iemand pijn gaat doen, heen kunnen zetten. En dat geldt natuurlijk nog meer als het je partner is die je wilt gaan ontharen. Meestal wil je die niet pijn doen…. (meestal dan he… )

Mannelijke Cursist Die WEL Doorzet Om Een Vrouwenlichaam Te Harsen

Dus toen de zoveelste aanmelding van een man binnenkwam voor het leren harsen van een vrouwenlichaam, nam ik die niet meteen serieus. Het was al zo vaak gebeurd, en meestal liep het toch op niets uit…

Maar deze meneer bleek heel serieus.

De cursist heeft een eigen massage-praktijk, en hij wilde zijn diensten verder uitbreiden. Hij belde een paar keer om zijn verhaal te doen en ook om aan te geven dat hij het echt wilde leren. Of wij voor modellen konden zorgen, want dat was wel een beetje lastig.

Aswin en ik hebben elkaar wel even aangekeken. Je wilt er op een bepaalde manier toch zeker van zijn dat je niet iemand aan de telefoon hebt met verkeerde bedoelingen, vooral als het om de Dames Brazilian Wax gaat. (Die hebben we namelijk ook in de afgelopen jaren al aan de telefoon gehad….).

Probleem: Vrouwelijke Modellen Vinden Voor Een Mannelijke Cursist

Nadat we ons overtuigd hadden van zijn oprechtheid en juiste bedoelingen kwamen we een ander probleem tegen: het vinden van de modellen. Er staan namelijk niet veel vrouwen direct te trappelen om door een man gewaxt te worden.

Dachten wij.

Het vinden van de modellen voor het stukje lichaam harsen (been, arm, oksels, bikini en gezicht) was redelijk snel op orde. Die les was dan ook zo ingepland. Een model voor de Brazilian Wax les was iets meer een uitdaging. Het tijdsbestek waarin de dames hun haar moesten kweken was ook niet echt lang en dan blijft natuurlijk ook het ongemakkelijke gevoel om als vrouw geharst te worden in je schaamstreek door een onbekende man.

Het was iets lastiger, maar we hadden op zich toch vlot genoeg een model. De Brazilian Les was dus ook ingepland.

Hoe Zijn De Lessen Verlopen?

Ik moet zeggen dat ik ook een klein beetje nerveus was voor de 1e les. Het blijft een ander gevoel om ineens aan een man les te geven over het ontharen van een vrouwenlijf.

Het valt me wel op dat mannen (of specifiek deze cursist) een vrij praktische aanpak hebben als het om dit soort technieken gaat. Het is vaak letterlijk opvolgen en spiegelen van mijn technieken en ook van mijn woorden. Om de 1 of andere reden zijn vaak mannen daar toch heel goed in. Misschien dat daarom ook de grootste chefkoks en de belangrijkste namen in de schoonheidsindustrie toch mannen zijn…terwijl je dat niet direct zou verwachten.

De les lichaam harsen ging heel goed, ook omdat deze heer natuurlijk al gewend is om aan mensen te zitten. Een masseur moet ook mensen aanraken. Nu zul je je misschien afvragen waar ik dit zo schrijf, maar in mijn ervaring is gebleken dat tijdens het lesgeven aan mensen die niet in een zorgverlenende beroep zitten, het idee dat zij aan iemand moeten zitten.. dus iemand moeten aanraken, vaak op zich al een drempel en een ongemakkelijk gevoel bij de cursisten kan veroorzaken.

Het loopt vaak na een paar keer hars aanbrengen en verwijderen wel weer helemaal los, maar in het begin moet iedereen vaak nog wennen.

De Brazilian Wax Les Was Een Tikkeltje Anders

De les zelf, qua technieken van aanbrengen en verwijderen van hars ging uiteraard goed. Model en cursist hebben het prima volbracht, maar ik merkte wel aan het begin van de les dat de cursist meer gespannen was dan bij de 1e les. Het model zelf heeft haarzelf heel professioneel opgesteld en het waxen ging perfect.

Persoonlijk denk ik dat een les Brazilian Wax Dames uitgevoerd door een man toch meer gevoelsmatige kwesties met zich meebrengt dan de mannen soms zelf ook verwachten. Er komt toch een heel licht gespannen sfeertje. Voor mannen is het inbeeldingsvermogen van wat er nu precies pijnlijk is bij een vrouw natuurlijk veel lastiger. Dit is ook niet iets wat zij zelf kunnen ondergaan. Ja, een Boyzilian maar dan gaat het om een heel ander gebied met een compleet andere anatomie.

Mijn Ervaring?

Het lesgeven aan een man voor het harsen van een vrouw was een beetje spannend, maar ook door de professionele houding van de cursist zelf , is de les heel vlot en behoorlijk spontaan verlopen.

Zou ik het weer doen? Ja, als de cursist er met de juiste intenties voor gaat. Dat klinkt misschien heel raar, maar mensen moeten niet denken dat het Brazilian Waxen van een vrouw een makkelijke, sexy of ordinaire platte ‘geile’ bedoening is.

Nee, het gaat om het professioneel en op de juiste manier verwijderen van haar op alle delen van het lichaam van de vrouw. Niets meer en zeker niets minder!

Angela

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *