Het ideale model voor harsen.

Het ideale model voor harsen is een model die over het hele lichaam (flink) behaard is en waarvan u het hele lichaam mag harsen / ontharen. Helaas is het in de praktijk zo dat een model zich op bepaalde gebieden niet wil laten harsen.

Wij krijgen vaak de vraag of een model wel goed is omdat het model niet wil dat bepaalde gebieden van haar lichaam geharst wordt. Het antwoord is: meestal is een model wel goed omdat het gaat om de techniek. Het gaat er om HOE u moet harsen. Techniek is belangrijk en als u een techniek onder de knie heeft dan is de techniek ook toepasbaar op andere gebieden van het lichaam.

Hieronder voorbeelden waarbij een model niet alles wil laten harsen en waar de cursiste toch de techniek leert om alles te kunnen harsen.

Harsen lichaam

Tijdens de Opleiding Vrouwen Harsen leert u verschillende technieken, u leert bijvoorbeeld om met een metalen spatel warme hars aan te brengen en met strips de hars van het lichaam te verwijderen.

De techniek die hierbij hoort is:

  • het aanbrengen van de hars met de metalen spatel (loodrecht op de huid),
  • het aanbrengen van de hars is met haargroeirichting mee,
  • het verwijderen van de hars met de strip is tegen de haargroeirichting in,
  • let er op dat bij het verwijderen van de hars met strip u de huid van uw model spant,
  • let er op dat u de strip parallel ten opzichte van de huid van de huid aftrekt.

Stelt u zich voor dat uw model wel toelaat om de benen maar niet toelaat om de armen te harsen. Dan maakt dat qua techniek niets uit. U zult merken dat bij het harsen van de armen er niets verandert aan de techniek, alleen het gebied is anders.

Harsen gezicht

Voor het harsen van het gezicht leert u werken met filmhars. Als uw model onder andere ook haar oksels heeft laten harsen, dan heeft u de specifieke techniek voor het aanbrengen van filmhars met de houten spatel geleerd en ook het verwijderen van filmhars.

Stelt u zich voor dat uw model wel toelaat om haar wenkbrauwen te laten harsen maar niet toelaat om de rest van haar gezicht te laten harsen. Geen nood. De techniek voor het harsen van het gezicht is niet anders dan de techniek voor het harsen van oksels.

Dus als uw model heeft aangeven dat zij niet meer dan haar wenkbrauwen wil laten harsen dan is er niets aan de hand. Ook al kunnen wij het gezicht niet tijdens de les verder harsen. Ook hier geldt de techniek is niet anders. Als uw techniek namelijk goed is, kunt u op het gezicht geen schade aanrichten.

Wat wij u aanraden is om te oefenen met de filmhars en gaandeweg ook te werken op het gezicht. Mocht u tijdens uw (oefen) praktijk er niet uitkomen dan kunnen wij u door het proces heen praten.

Harsen is tenslotte een doe-vak! Leest u daar meer over in ‘Waarom heb je geen vooropleiding nodig om te kunnen harsen?’

Met vriendelijke groet,

Angela

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *