Heb je een vooropleiding nodig om te kunnen harsen?

Harsen of ontharen is vooral een doe-vak net zoals alle ambachtelijke disciplines. Dat betekent dat u met de juiste begeleiding en zonder enige achtergrond kunt leren harsen en meteen uw nieuw opgedane ervaring en kennis kunt toepassen.

De theoretische kennis is van toepassing op:

  • de verschillende stadia van haargroei
  • de verschillende haarsoorten
  • de verschillende huidsoorten
  • de verschillende soorten hars
  • de verschillende gevoeligheden van de verschillende gebieden van het lichaam. De huid bij de oksel is anders dan de huid op een bovenbeen
  • De afstemming van de soort hars voor de soort huid. Voor een zeer gevoelige huid is het raadzaam om een ander soort hars te gebruiken dan bij een ‘normale’ huid
  • Het herkennen van contraindicaties

De theorie over bovenstaande onderwerpen is belangrijk om te weten maar niet noodzakelijk om te kunnen harsen. De theorie zorgt er voor dat uw deskundigheid verdiept gecombineerd met de ervaring die u opbouwt. U kunt dan bijvoorbeeld beoordelen waarom de huid van uw klant (heftig) reageert na een harsbehandeling en u weet dan wat u moet doen, gebruiken of adviseren om de reactie op te heffen.

Bij ons start een training of cursus harsen altijd met theorie, aansluitend wordt er meteen geharst en geoefend.

Harsen is een discipline wat zonder gebruik van ingewikkelde materialen gebeurd en wat in principe altijd veilig is om toe passen. Met in principe wordt bedoelt dat u bij verkeerd gebruik van het materiaal en bij verkeerd toepassen van de techniek de huid van uw klant kunt verbranden bij het aanbrengen van de hars of de huid van uw klant kunt beschadigen bij het verwijderen van de hars.

Omdat wij u volledig in de diepte en breedte kunnen ondersteunen met uw harspraktijk, hoeft u zich geen zorgen te maken als u net bent begonnen met uw praktijk. U kunt ons altijd en elk moment van de dag bellen of mailen, en wij zorgen er voor dat u geholpen wordt.

Met vriendelijke groet,

Angela

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *