Brazilian Wax is meer dan Seks

Naast dat de in Nederland en westerse maatschappij de belangrijkste reden voor een Brazilian Wax een betere seks-ervaring lijkt te zijn. Zijn er meer en belangrijkere redenen om een Brazilian Wax te laten doen dan een betere seks-ervaring.

Mensen op de gehele wereldbol laten zich waxen, of ontharen zichzelf jaar en dag met uiteenlopende redenen. De belangrijkste zijn:

  • persoonlijke redenen
  • emotionele redenen
  • praktische redenen
  • maatschappelijke redenen
  • sociale redenen

Toelichting

Persoonlijke redenen: hygiëne en esthetisch

Seks is bij de mensheid door de jaren heen nooit de belangrijkste redenen geweest om de schaamstreek te waxen of om überhaupt te waxen. Als je het hebt over persoonlijke redenen dan is hygiëne van het lichaam en de schaamstreek meestal de belangrijkste reden. Bijvoorbeeld: vervelende geurtjes nemen af, je lichaamsverzorging gaat makkelijker (insmeren met en etherische olie of een lotion), kans op vervelende infecties en ziektes nemen af.

Een andere persoonlijke reden is een esthetische reden. Men vindt al dat bossige schaamhaar bij zich- of haarzelf niet mooi staan. Al dat woekerende ongecontroleerde haargroei, maakt je lichaam niet echt af en ontsiert. Tenminste zo staat een groot gedeelte van de wereldbevolking tegenover haar op het lichaam. Dus laten we de boel ontharen en/of waxen en het ziet er mooier en strakker uit en dat maakt dat je je goed voelt.

Emotionele redenen

Een emotionele reden is doordat het haar is gewaxt of onthaart met een andere techniek, voelt je huid glad en zacht aan. Dat is gewoon een lekker gevoel. Ook ben je, je meer bewust van je sexualiteit als je onthaart de hele dag rondloopt. Vooral als je dat doet zonder slipje of boxershort aan.

Praktische redenen

Een praktische reden om te ontharen zie je met name bij sporters zoals wielrenners, zwemmers en bodybuilders, je zou bijna kunnen zeggen dat de beroepsgroep porno-acteur zich ook vanwege ‘praktische’ redenen laten ontharen.

Maatschappelijke redenen

Een maatschappelijke reden om te ontharen is omdat iedereen het doet. Het is in de maatschappij en in de sociale context normaal dat iedereen zich onthaart (zo ben je opgegroeid) en daarom laat jij je ook waxen of onthaar jij jezelf.

Sociale redenen

Een sociale reden om te ontharen / waxen is de mode. Je laat je ontharen omdat het in de mode is. Als jij je niet laat waxen en met een hoop bebossing rond loopt hoor je er niet bij en lachen je vrienden en vriendinnen je uit. Dat is wat anders dat de hierboven maatschappelijke reden omdat het hier gaat om iets oppervlakkigs. Het bovenstaande voorbeeld gaat om een reden wat generatie op generatie als normaal wordt beschouwd. Als het een modegril is dan kan het waxen over een tijdje over zijn, net als house-muziek.

Je ziet de Brazilan Wax is niet alleen Seks en ontharen ook niet. Brazilian Wax en ontharen is ook voor jezelf, omdat je het zo voelt, handig vindt, omdat iedereen het altijd al doet en omdat je er anders niet bijhoort.

Angela
Uw Harsdocente en Harsspecialiste

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *